Mads Östberg


Mads Östberg är Norges stora superstjärna när det kommer till motorsport. Östberg är en rallyförare och tillhör den absoluta världseliten.

Många menar att han redan nästa år kan komma att ta hem titeln som världens bästa rallyförare. Utsikterna ser dock inte allt för bra ut i årets säsong. WRC som står för World Rally Championship och som i folkmun i Sverige kallas för rally-VM har nästan kommit halvvägs genom säsongen. Det är två herrar som skiljt sig från mängden. Sebastien Ogier är den ena och det är han som leder. Ogier som är fransman har lyckats skaffa sig en bekväm ledning framför finländaren Jari-Matti Latvala. Latvala har dock helt klart goda chanser att knuffa ned Ogier från förstaplatsen. Det går fort i rally och det kan snabbt komma att ändras.Mads Östberg hittar du först på tredjeplats i tabellen. Det är ett stort glapp mellan Östberg och Latvala men andraplatsen är ändå i sikte. Det kommer dock bli tufft att köra ikapp Ogier då det skulle kräva att både fransmannen och finländaren börjar köra dåligt, vilket just nu inte verkar troligt. De lägsta oddsen inför tävlingarna är så klart satta på Ogier och därefter Latvala. Efter en bra tävling kan dock Östberg få väldigt fördelaktiga odds på sidor som Bet365 inför kommande tävlingar. Han är intressant att satsa pengar på om man vill ha en hyfsad vinstchans men ändå få en bra utbetalning.

Hjälte i Norge

Hans framgångar har så klart gjort att han blivit något av en hjälte i Norge. Många menar att han bidragit till att göra rallyn mycket mer intressant. Många svenskar är också fans av Östberg, det är inte särskilt konstigt då de nordiska medborgarna ofta är sina grannar trogna. Klart är i alla fall att Östberg hjälper till att sätta norden på rallykartan. Man får inte heller glömma att Andreas Mikkelssen som också är norrman ligger på fjärdeplats. Det kan komma att bli tätt mellan de båda norska herrarna i sommar.