Häftig Formel 1 fight


Det har nog inte undgått någon motorintresserad att det för första gången på flera år är riktigt spännande i kampen om vem som ska bli världsmästare i Formel 1. Att det blir en tysk är dock redan klart.Team-mercedes-f1-nico-rosberg-2014

Tysk världsmästare

Om någon hajade till nu och funderade över hur vi kunde veta detta, för ledande Lewis Hamilton är ju inte från Tyskland. Det vi syftade på var att eftersom både Hamilton och andraplacerade tyske Nico Rosberg kör för Mercedes – vilket är ett tyskt bilmärke och Formel 1-stall.Men i kampen om vem som ska vinna förarmästerskapen så är det fortfarande en jämn kamp. Förstås så har oddsen stigit på att Rosberg ska vinna efter hans avåkning i Singapore, samtidigt som Hamilton nu vunnit flera tävlingar i följd. Men med fyra återstående tävlingar så är det till trots bara nio poäng som skiljer de båda förarna åt, så chansen att det ska bli en tysk världsmästare både i konstruktörsmästerskapen och förarmästerskapen lever ännu.

Regimskifte

Att det blir endera Rosberg eller Hamilton som kommer att vinna årets världsmästerskap innebär också att det blir ett skifte i toppen efter fyra års dominans av Red Bull Racing och Sebastian Vettel, som ju vunnit förarmästerskapen fyra år i följd. Och även inom stallet så har det skett ett maktskifte. För i år så har andreföraren Daniel Ricciardo gång på gång besegrat Vettel och ligger sedermera också en bra bit före honom i poängräkningen. Över 50 poäng skiljer förarna åt, till Ricciardos fördel.Detta tycks ha satt sina spår hos Vettel, för bara för några dagar sedan så meddelade man från Red Bull att Vettel har för avsikt att lämna stallet efter denna säsong, trots att han har kontrakt även över nästa säsong. Inget är oss veterligen påskrivet och klart, men det är bekräftat att det är till Ferrari som Vettel kommer att fortsätta sin F1-karriär.