Behovet av en svets i garaget


Du som håller på med rally vet att det är oumbärligt med en svets i garaget. Rätt som det är ska något lagas eller byggas om. Vanligaste svetsmaskinen är en migmag med svetstråd och gas, men en tigsvetsmaskin kan också vara en bra investering.

Migsvetsmaskinen är vanligast

Migmagsvetsen är den svetsmaskin som står i flest garage. De finns i olika prisklasser med olika kapacitet och fungerar bra för dig som mest svetsar i konstruktionsstål. Det går att svetsa i rostfritt och aluminium med den här maskintypen också, om du byter från aktiv skyddsgas, kolsyra eller en mix av argon och koldioxid till inert skyddsgas, exempelvis ren argon. Du kan också välja att svetsa utan skyddsgas genom att använda en lämplig flusstråd. Denna länk tar dig vidare till ett urval av både svetsmaskiner och tillbehör.

Tigsvetsmaskinen ett bra alternativ

Tigsvetsmetoden kan vara svår att lära sig, men om du behärskar det är det en mycket användbar svetsmetod för svetsning i flera olika material, som exempelvis olegerat, rostfritt, aluminium, mässing och koppar. Även tigsvetsmaskinerna finns i olika prisklasser och med olika kapacitet. Behöver du svetsa aluminium måste du skaffa en växelströmsmaskin. Tigsvetsning är en långsam svetsmetod som ger dig full kontroll över svetsprocessen. Slutresultatet blir utmärkt och mycket hållbart med liten andel svetsgods.